PDA

View Full Version : Mała pomoc której potrzebuje

xanpl666
05-03-2007, 02:58 PM
Siema , wszystkim mam mały problemik może mi ktoś wytłumaczyć jak mam sie podłączyć do tego servera jakiś speco by sie przydał :D prosze ... prosze ładnie ... najlepiej z linkami do pobrania jakiś plików :D :cool:

"Is the First time that tries login?

If it goes makes the following:

Dowload Patch of 58MB and Launcher After lowering the two, to Extract Pach 58MB and it just Copies the paste system inside of the paste of Line II Act, later Make the same with the launcher, Extract and copy inside of the paste of L2 and execute, then he will lower of the servant of L2cr the files that are lacking, after finishing the updating it goes in the paste system, create a shortcut of the l2.exe in the work area and it executes."

1. jaki path który ma 58 MB ja na stronie znalazłem tylko upgrade co ma 150 MB około.?
2. Luncher ma być ten stary przed poprawkami czy jak .?

August
05-05-2007, 09:38 AM
Ściągasz patcha: http://www.l2cr.com/CrUpdater.zip następnie wypakowywujesz np. na pulpit, odpalasz. Po kilku/kilkunastu minutach ściągną Ci się pliki potrzebne do grania na tym serwie, które podmieniasz z tymi z folderu L2.

PS Jeśli czegoś nie zczaiłeś to pisz.

Neldrin
05-05-2007, 10:47 AM
Albo inaczej:
Ściąganie przez updatera podanego przez Augusta jest... wolne. Przynamniej tak bylo u mnie. Jeżeli masz szybki internet, radzę pobrać tego patcha 150MB, wypakowac go na pulpit i podmienić pliki na te z folderu gry. Odpalasz przez folder system -> plik l2.exe.

Nikita
05-10-2007, 06:12 AM
Na stronce jest zamieszczony jeszcze jeden link. Jak zkozystalem z autopathera to nic gra kompletnie nie chciala chodzic......... . Mozesz sprubowac http://www.l2cr.com/CrUpdate05092007.zip . Sciagasz go ---> twozysz gdzie nawet na pulpicie nowy folder ---> wypakowujesz do tego folderu to co jest spakowane ----> nastepnie podmieniasz te pliki w katalogu z gra np: C:\Gry\Lineage2. I to koniec prosciej sie nie da :). Powodzenia.

xanpl666
05-10-2007, 12:32 PM
Super nareszcie wszystko działa musiałem ściągać klijenta jeszcze raz i zpaczować go i working :D full happy no prawie gdyby 1 rzecz sie nie stała zrobiłem postać .ok grałem .ok mam 23 lvl wojownikiem .ok ale nie mam SKILLI co za ****** tylko te początkowe z 1 lvlu :P co jest ...

http://img120.imageshack.us/my.php?image=player1my0skillsti6.jpg

a co do tych buffów na zdjęciu to kolega mi dał :D

August
05-12-2007, 05:07 AM
ale nie mam SKILLI co za ****** tylko te początkowe z 1 lvlu :P co jest ...
Najprawdopodobniej nie zmieniłeś profki (Giran-> Gm shop-> Quest Item)
A jak zmieniłeś to pewnie jakiś błąd gry.

ALEXIEL
05-23-2007, 06:34 PM
1 nie mogę uczyć się skilli . mam 25 lvl a np power shota na 9 poziomie. nie wiem jednak skąd się wziął. u nauczycieli po wybraniu learn skill pojawia się there are no skills to learn albo coś podobnego.

można z tym coś zrobić?

2 po zabiciu szefa wererat'ów Fuulkara(?) nie pojawia mi się w ekwipunku pazur na dowód jego śmierci (quest od Elloni(?) w elfiej wiosce)

3 czy SoR, SoE, miksturki szybkości i akceleracji i poprawiające szybkość czarowania są za darmo?

4 co zrobić gdy ubija mnie dużo silniejszy gracz niż ja?
zdjęcie i na skargę do admina, czy darować sobie i unikać gracza?
jeśli zdjęcie to co powinno być na widoczne?

ALEXIEL
05-24-2007, 03:48 AM
mam 28 lvl i zrobiłam quest na Elven scout.
automatycznie pojawiły mi się nowe skille a te które miałam i mogły podwyższyć poziom zrobiły to np power shot ma teraz 18 poziom. ale czy to oznacza że skille same będą zwiększać poziom, czy znowu wzrosną dopiero jak zrobię quest na Silver rangera?

August
05-24-2007, 01:38 PM
1.Skille pojawiają się automatycznie (Auto learn skill), co pare lvl będą się pojawiać nowe.
2.Co to za quest?? :P Jak na zmianę profesji to nie potrzebnie robisz(Giran (bądź inne większe miasto) i na rynku jest gm shop (chyba NPC o imieniu Luna) i tam kupujesz potrzebne quest itemy.
3.Potionki nie są za darmo (drobna opłata, ale na rate adeny x200 to nie problem)
4.Ogólnie (dobrze to ujołeś) inni gracze na wyższych lvl ubijają słabszych. Skarga raczej nic nie da, więc poproś jakiegoś polaka kto ma większy lvl (np. mnie :D ) żeby ubił tego natrętnego mola.

ALEXIEL
05-29-2007, 02:15 AM
Dzięki za pomoc. Mam 42 lvl i nikt mnie nie zaczepia ( jeszcze ). Questy to
Test of seeker, Testimony of life, Test of sagittarius. Ale poszukam tego NPCa, o którym mówiłeś bo trochę nie mam ochoty włóczyć się po całej mapie.
Od którego poziomu mogę używać sprzętu klasy B?
Czy Silver Ranger to moja subklasa czy profesja? (spotkałam się z obiema opiniami)

Gdybyśmy się kiedyś spotkali to moja postać to Resshin. :D

ALEXIEL
05-29-2007, 11:12 AM
Te questy o których wspomniałam są na zmianę profesji,
a ten od Elloni to zwykły quest.

Czy jeśli zabije mnie potwór lub inny gracz to ja mogę coś zgubić?( bo do tej pory mi się to nie zdarzyło)

Ale jak porwałam się na Raid bossa i mnie ubił to wypadły mi buty.

Co znaczy noob?

PK z którymi miałam " przyjemność " ---- Akruma, RODEGAN, PSYCODELICGIRL, IncomingDeath

małymi literami napisałam tych którym uciekłam :D

będę wdzięczna jeśli ktoś uprzyjemni im życie :p

August
05-29-2007, 12:34 PM
Dzięki za pomoc. No Problem
Od którego poziomu mogę używać sprzętu klasy B?
B grade można od 52 lvl.
Czy Silver Ranger to moja subklasa czy profesja? (spotkałam się z obiema opiniami) To twoja profesja.

Gdybyśmy się kiedyś spotkali to moja postać to Resshin. :D
Zapamiętam żeby przypadkiem nie zabić :D Bo ostatnio mi się to zdarza.

Co znaczy noob? Wyraz pochodny od newbie ( początkujący) tylko bardziej obraźliwy. Noob oznacza osobę która robi wszystko aby uprzykrzyć życie innym graczom. "Wyzwisko" to często jest kierowane nie na tą osobę co trzeba :P

Czy jeśli zabije mnie potwór lub inny gracz to ja mogę coś zgubić? Jeśli zginiesz z ręki innego gracza w pvp nic ci nie wypadnie, jeśli zabije cię PK to jest szansa ale bardzo mała (1 do 1 mln), gdy zabije się mob szansa wypadnięcia jest i to dość spora.

Akruma, RODEGAN, PSYCODELICGIRL, IncomingDeath
Jak spotkam "uprzyjemnię im życie"

PS. Na RB bez AIO się nie rzucaj (AIO - najlepsze buffy z możliwych)

ALEXIEL
05-31-2007, 05:40 PM
:( napisałam post i go zjadło :(

Dziękuję za odpowiedzi.

Pytań ciąg dalszy

1 O co chodzi z tymi kolorami ? Czemu niektórzy gracze mają niebieskie nicki ( czerwonych nie trzeba mi tłumaczyć ) i to mówią jest niebieskie w tym "okienku gdzie się rozmawia" ( zapewne okienko owo ma specjalistyczną nazwę np. ""specjalistyczne uprzykrzające życie i niemożliwe do ukrycia okienko gdzie się rozmawia, znajdujące się pod drugim specjalistycznym uprzykrzającym życie i niemożliwym do ukrycia okienkiem gdzie pokazuje się ile kto zadaje obrażeń"" )

2 Co oznaczają cyfry nad mobami np 47*x3 ( 47 to lvl a reszta?)? że zuzywa 3 soulshoty na atak ;)

Z tym noobem to ciekawe. Zostałam nazwana tak 2 razy. Raz przez akrumę bo jej zwiałam do miasta, a raz przez psycodelicgirl( coś dziwny nick ) już nad moim ciałkiem ,
wydawało mi się więc, że to oznacza głupka. No chyba że akruma zmęczyła się biegnąc za mną do bram miasta, a psycośtam nazużywał soulshotów żeby mnie zabić :p
Wtedy rzeczywiście uprzykrzyłam im życie :D

wredna ze mnie bestyja a nie wiedziałam :eek:

August
06-01-2007, 09:21 AM
1 O co chodzi z tymi kolorami ? Czemu niektórzy gracze mają niebieskie nicki
niebieskie nicki są bo ludzie dostają recki (recomendy - zakładka Action )
w tym "okienku gdzie się rozmawia" ( zapewne okienko owo ma specjalistyczną nazwę np. ""specjalistyczne uprzykrzające życie i niemożliwe do ukrycia okienko gdzie się rozmawia, znajdujące się pod drugim specjalistycznym uprzykrzającym życie i niemożliwym do ukrycia okienkiem gdzie pokazuje się ile kto zadaje obrażeń"" ) "specjalistycne uprzykrzające życie i niemożliwe do ukrycia okienko...." - to jest chat :P [ w tej grze wszystko możliwe (Lewy Alt + H/J ukrywa chat/cały interfejs) ]
To niebieskie w specjalistycznie uprzykrzającym życie i niemożliwym do ukrycia okienku to zależy (jasnoniebieskie to gada Admin servera)(ciemnoniebieskie to "głos" bohaterów .
2 Co oznaczają cyfry nad mobami np 47*x3
Pierwsza liczba to poziom potworka znaczek * oznacza moba agresywnego, a x(liczba) oznacza ile razy została zwiększona ilość życia potworka.

diox
06-10-2007, 01:34 AM
nie wiem jak to zrobic :< instaluje clienta C4 wypakowywuje pliki jak muwila nikita
Na stronce jest zamieszczony jeszcze jeden link. Jak zkozystalem z autopathera to nic gra kompletnie nie chciala chodzic......... . Mozesz sprubowac http://www.l2cr.com/CrUpdate05092007.zip . Sciagasz go ---> twozysz gdzie nawet na pulpicie nowy folder ---> wypakowujesz do tego folderu to co jest spakowane ----> nastepnie podmieniasz te pliki w katalogu z gra np: C:\Gry\Lineage2. I to koniec prosciej sie nie da :). Powodzenia.

i wyskakuje jakis blad gdy naciskam na ikone L2.EXE

earenz
06-19-2007, 12:01 PM
nie wiem jak to zrobic :< instaluje clienta C4 wypakowywuje pliki jak muwila nikita

i wyskakuje jakis blad gdy naciskam na ikone L2.EXE

same here