PDA

View Full Version : Quest na Noblesa :p

Wisnia
12-07-2007, 01:48 PM
Postanowilem umiescic tu quest na Noblesa poniewaz wiele osob mnie pyta jak go zrobic i nie mam ani czasu ani sil pisac jak sie go robi bo zwyczajnie jest za dlugi zeby go opisac w 3 zdaniach :) wiec pisze jak go robic:

Oto caly quest + jak zrobic Hellfire Oil mysle ze sie komus przyda :)

Precious Soul r11; 1 (wymagany minimum 50 lvl subclassy).

1. Aby rozpocząć quest udajemy się do Talien (znajdziesz ją w Aden Castle Town na schodach na wprost od kościoła).
2. Idziemy do wejścia do Dragon Valley i rozmawiamy z Gilmore.
3. Teraz należy porozmawiać z Gabrielle (przy południowej bramie Giran Castle Town).
4. Udajemy się na tereny Beehive znajdujące się w pobliżu Floran Village, aby znaleźć wejście do jaskini i tam upolować Quest Monsters.
5. Wracamy do Talien.
6. Teraz udajemy się do Grocery Store w Heine Castle Town i odnajdujemy tam Melody Maestro Kantabilon.
7. Teleportujemy się na Dragon Valley i zdobywamy 10 itemów z Marluk Succubus lub Marluk Succubus Turen. Tutaj należy mieć trochę cierpliwości, ponieważ drop rate jest bardzo mały.
8. Wracamy do Kantabilon.
9. Następnie do Aden Castle Town porozmawiać z Talien.
10. Teleportujemy się do Hunters Village, aby tam odnaleźć Stedmiel (jest w Warrior Guild).
11. Teraz z powrotem do Talien.
12. Udajemy się do Krasnoluda Virgil, którego znajdziemy w Rune Castle Town a dokładnie na balkonie w Einhasad Temple (korzystamy z GK i przenosimy się do Rune Castle Town Temple).
13. Porozmawiaj ze stojącym obok orkiem Ogmar.
14. Teraz wracamy na pierwszy poziom Einhasad Temple by porozmawiać z Raharakti (stoi w Mistic Guild).
15. Idziemy do Swamp of Screams z Rune Castle Town w celu zebrania 5 itemów z Splinter Stakato Drone.
16. Wracamy do Raharakti.
17. Udajemy się do Kassandry, która stoi obok Virgil.
18. Teraz idziemy do Caradine (znajdziesz ją koło Magic Shop w Godard Castle Town).
19. Musimy zdobyć 5 Lunargent oraz 1 Hellfire Oil i idziemy do krasnoluda Noel (znajduje się w Godard Blacksmith).
*Jak zdobyc te itemy? - Trzeba zacząć quest (Supplier of Reagants) w IT na dole u Wesleya musimy zdobyc te przedmiaty : 500moonstone shards, 100lava stones, 2 Sulfurs, 10 Blood Roots, 5 Quicksilvers, 60 Volcanic Ashów, 100 Demons Blood . Dropimy te przedmioty z mobów (tutaj sobie przycytuje bo zapomnialem jak one sie zwaly) "Hamas Ork Shamans oraz Lava Wyrms w Blazing Swamp albo w TOI z Platinum Guardian Shamans oraz Platinum Tribe Shamans"
20. Teraz musimy te itemy zmiksowac aby odtrzymac 5 Lunargent oraz 1 Hellfire Oil. Więc
idziemy do 1 Ivory Tower-Basement Underground Shopping Area.
i szukamy tam Mixing Urn w ktorej mieszamy : 100lava Stones i 10 Volcanic Ash i otrzymujemy 10 Magma Dusts. 10 Magma Dusts mieszamy z 1 Sulfurem i otrzymujemy 1 Fire Essence. Następnie tworzymy 1Demonic Essence za pomocą 10 Demonplasms i 1 Sulfura. 10 Demonplasm dostajemy za 100 Demon Blood i 10 Blood Root. Mieszamy Fire i Demonie Essence i dostajemy 1 Hellfire Oil. Na koniec mieszamy 500 Moonstone Shards i 50 Volcanic Ashes z czego wychodzi 50 Moon Dusts. Z 50 Moon Dusts oraz 5 Quicksilvers dostajemy 5 Lunargent. Noi jak juz powiedziane trzeba isc do krasnoluda Noel ktury znajduje sie blackmith w goddard.
21.Ponownie udajemy się do Caradine.

Gratulacje ukończyłeś Precious Soul r11; 1.

Precious Soul r11; 2 (wymagany minimum 60 lvl subclassy).

1. Udajemy się do krasnoluda Virgil (balkon Rune Castle Town Temple).
2. Rozmawiamy ze stojącą tuż obok Kasandra.
3. Teraz należałoby porozmawiac z Ogmar, który również znajduję się obok Virgil.
4. Idziemy na Devil Pass i odnajdujemy stojącego tam Mysterious Dark Knight wraz z otaczającymi go ciałami aniołów.
5. Teraz gadamy z wszystkimi Corpse of Angel.
6. Ponownie rozmawiamy z Mysterious Dark Knight.
7. Teleportujemy się do Ivory Tower i na północnym-wschodzie odnajdujemy wiedźmę Kalis (stoi na wzgórzu).
8. Musimy znaleźć stojącego na północny-zachód od Ivory Tower tuż za rzeką Alchemist Matyld
9. ponownie udajemy się do wiedzmy Kalis.
10. Z Rune Castle Town I teleportujemy się do Valley of Saints. Będąc już na miejscu zabijamy znajdujące się tam Quest Monsters (zdobywamy 4 Orbs of binding).
11. Rozmawiamy ze wszystkimi leżącymi tam Restrainer of Glory i poczekaj na odrodzenie się Unicorn po czym należy z nim porozmawiać.
12. Wracamy do Kasandra na balkonie Rune Castle Town Temple.

Gratulacje ukończyłeś Precious Soul r11; 2.

Precious Soul r11; 3 (wymagany minimum 65 lvl subclassy).

1. Udajemy się do Caradine stojącej koło Magic Shop w Godard Castle Town.
2. Zagadujemy do Ossia (stoi obok Caradine).
3. Z Rune Castle Town teleportujemy się na Valley of Saints i idziemy w prawo, następnie przez most by upolować znajdujące się tam Pledge of Shine oraz Pilgrims of Sine.
4. Posiadając 2 itemy wracamy do Ossian.
5. Teraz należy zabić Raid Bossa Barakiel. Znajdziesz go w świątyni na Valley of Saint (respawn 1-8 godzin). Samemu nie zdołamy go zabić. Potrzeba nam sporego party a przede wszystkim tanka i healera.
6. Po zabiciu Barakiela dostaniemy item, z którym należy się udać do Magister Ladd (czwarty poziom Ivory Tower).

Gratulacje ukończyłeś Precious Soul r11; 3.

Precious Soul r11; 4 (wymagany minimum 75 lvl subclassy).

1. rozmawiamy z Caradine, która stoi koło Mistic Shop w Godard Castle town.
2. Zostaniemy przeniesieni do miejsca gdzie należy porozmawiać z Lady of Lake.

Gratulacje ukończyłeś Precious Soul r11; 4.

I w tej chwili odtrzymujesz status Noblesse"

UserPL
12-07-2007, 01:57 PM
Szczeże to wątpie, że napisałeś to sam. Raczej skopiowałeś z jakiejś strony. I tutaj znów wątpie, że zapytałeś o zgodę autora tekstu, czyli jest to plagiat, co jest karalne^^

Ja tam noblesa bez żadnych poradników zrobilem, lepiej robic bez, i przynajmniej sie trochę angielskiego poduczyć.

Wisnia
12-07-2007, 02:09 PM
Masz racje skopiowalem to z innej strony ale po 1 nie skopiowalem tego z zadnego oficjalnego poradnika do l2 wiec mi nie udowadniaj ze to plagiat... :) po 2 ten post był ja jednej z stron po 3 chcialem troche urozmaicic i ruszyc nasze forum :p wiec prosze Cie nie przyczepiaj sie do pierdoł.... :p a jesli Ci to tak bardzo nie odpowiada to rob z tym co chcesz...

IrenicuS
12-21-2007, 09:52 AM
No jasne ze nie, zassałes to info z www.lineage2.bajo.pl

obsługa bajo.pl zostanie poinformowana, dziekujamy za łamanie polskiego prawa =D

Wisnia
12-21-2007, 10:32 AM
lol spoko... TYle ze to nie jest plagiat poniewaz zmienilem kilka zdan na swoje... wiec nic mi nie zrobia lol...
po 2
Taki teks jest na wielu stronach wiec sam wyciagnij wnioski.....

UserPL
12-21-2007, 12:53 PM
....to nie jest plagiat poniewaz zmienilem kilka zdan na swoje...

lmao!

kiebb14
01-19-2008, 09:23 PM
http://stare.lineage2polska.net/forum/viewtopic.php?t=11314 lepszego poradnika nie znajdziecie ^^^^^^^ :D

I jeszcze mam pytanie co do tego raid Bossa Barakiel którego trzeba zabić pod koniec questa na nooblesa

jak on dobry jest w jakim składzie trzeba go Zabić w ile 1 , 2 ,3 osoby . i jakie klasą najlepiej :>>)

UserPL
01-20-2008, 06:32 AM
Destro+Bishop=Dead Barakiel

kiebb14
01-25-2008, 03:54 PM
Jest taka sprawa. Mam pytanie czy Destro na full buff i s-grande items i swoich 3 bufach nie da rady sam zajebać Barakiela ? to w koncu 2 minuty na 12k atak LOL słucham :)

EazyB
01-25-2008, 04:22 PM
http://www.l3db.com/raidbosses/flame_of_splendor_barakiel_id25325.html
masz tu linka z opisem barkiela i sam zobacz że ma troche dużo hp że by go odrazu destro "zajebać"

RoGeR
01-25-2008, 06:33 PM
http://www.l3db.com/raidbosses/flame_of_splendor_barakiel_id25325.html
masz tu linka z opisem barkiela i sam zobacz że ma troche dużo hp że by go odrazu destro "zajebać"

ale u nas RB miaja pozmieniane raty.. def atack itd..
wiem bo u mnie na servie jak sprawdzalem zadnego RB nie zabije destro na skillach nawet z hd +20..

EazyB
01-26-2008, 05:09 AM
wiesz wypowiem się więcej jak zrobie tego questa tylko pozbieram troche moons ;
apropo ile moons jest warte blood od doom ?

EazyB
01-26-2008, 05:10 AM
of*

RoGeR
01-26-2008, 05:50 AM
wiesz wypowiem się więcej jak zrobie tego questa tylko pozbieram troche moons ;
apropo ile moons jest warte blood od doom ?

tu tez zalezy jakie masz itemy do destro... zreszta zeby nie bylo nieporozumien... ja nie napisalem ze go sie zabije jednym destro.. ino napisalem zeby nie do konca wzorowac sie tym co jest na oficjalnych serverach.. tych co nie maja zmienianych zadnych rate ;p

uryziel
02-12-2008, 01:40 PM
mam pytanko czy aby na pewno ten rb ma respawn co 1-8 h czy moze 36h jak na offie ??

A i jeszcze jedno czy na tym servie wypada skrzynka czy trzeba bo ubic ??

Wisnia
02-12-2008, 01:44 PM
No wlasnie ja na niego czekam i sadze ze dzis do wieczora sie pojawi, mam nadzieje ze wpadnie itemik ^^
Tu nie ma zadnych skrzynek tylko item sam wpada :/

uryziel
02-12-2008, 01:46 PM
heh , no jak mi sie uda lognac do gry, bo cos sie zjebalo to tez tam sie wybieram. Jak cos to helpniesz mi ?? moj nick to equulus

Wisnia
02-12-2008, 01:47 PM
Jak cos to helpniesz mi ?? moj nick to equulus

Ta, tylko jak wpadnie z 20 PE to bedzie 1 slowem przejebane i sie mozesz pozegnac z itemem.

uryziel
02-12-2008, 02:00 PM
cos z tym respawnem chyba racji nie miales, gdyż wedlug raid boss status barakiel padl wczoraj o 22, wiec minelo wiecej niz 8h

Wisnia
02-12-2008, 02:03 PM
on sie odradza jak chce... wiem bo juz skonczylem 1 questa...

IrenicuS
02-12-2008, 02:13 PM
Wisnia [lol] "odadza sie jak chce"

Chuja prawda: Czas respawnu Barakiela to od 24 [min] do 36 [max] godziN

uryziel
02-12-2008, 02:17 PM
czyli mam rozumiec ze powinienem stac tam caly czas ;] i sepic az sie respawnie

RoGeR
02-12-2008, 02:26 PM

no czyli odradza jak chce ;p musisz czekac max te zasrane 36h na niego.. ale to i tak nic.. bo jak hitnie go ktos ostatni poza partem to on chwyta itemy... liczy sie tylko ostatni cios.. a nie sila parta

Wisnia
02-12-2008, 02:37 PM
Naucz sie czytac Irenicus, napisalem ze odradza sie jak chce... od 24 do 36 ...

UserPL
02-14-2008, 11:00 AM
Wisnia [lol] "odadza sie jak chce"

Chuja prawda, ja czekalem 14 godzin na barakiela, zabilem a potem po 4 godzinach sie znow odrodzil.