View Full Version : Od czego zaczac
DonKrH
08-25-2008, 05:17 AM
Witam, to jest moj pierwszy serwer l2, jeszcze nigdy nie gralem w ta gre. Nie mam pojecia od czego zaczac, moja profesja to fighter . Moze znacie jakas strone z poradnikiem profesji albo poprostu w kilku zdaniach powiedzcie mi jak rozpoczac gre.
Dzieki Pozdro
Endrance
08-25-2008, 05:20 AM
Jeśli rozumieją angielski, wykorzystanie zarówno oficjalny stronie www.lineage2.com i www.l2.pmfun.com
zarówno w angielski :)
Donator
08-25-2008, 05:21 AM
LOl Dear Moderator xD u wanna lesson of Polnish?
Siemka. Wiec humm najlepiej bedize jak napsizesz do mniena Pm do gry jesliw iesz jak:
lIrenicuSl. albo daj mi twoj nick, mzoe Cie znajde..
Endrance
08-25-2008, 05:24 AM
LOl Dear Moderator xD u wanna lesson of Polnish?
Siemka. Wiec humm najlepiej bedize jak napsizesz do mniena Pm do gry jesliw iesz jak:
lIrenicuSl. albo daj mi twoj nick, mzoe Cie znajde..
i just tryed to help here :p
damn translaters :D
Donator
08-25-2008, 05:27 AM
i just tryed to help here :p
damn translaters :D
Let my try on Polnish players, yu should go to brazylian :P
Dont steal my Job Xd
Biba rox<<<
Endrance
08-25-2008, 05:29 AM
Let my try on Polnish players, yu should go to brazylian :P
Dont steal my Job Xd
Biba rox<<<
i'm the moderator :D:D i try when i'm able :p
but the difference is, i just try, u help xD
RoGeR
08-25-2008, 08:58 AM
Jeśli rozumieją angielski, wykorzystanie zarówno oficjalny stronie www.lineage2.com i www.l2.pmfun.com
zarówno w angielski :)
you have good translator :D
a co do gry to poszukaj ludzi w grze... jest kilka polskich klanow, i wielu polakow...
hmm... strony to moze.. http://stare.lineage2polska.net/forum/index.php
jak wpiszesz w googlach lineage II poradnik to ci wyskoczyc powinno w ciul stron :]
powodzenia w grze
DonKrH
08-25-2008, 01:47 PM
Mam nick Iblizard. Mam kilka pytan W jakim miescie jest najwiecej ludzi? Czy statystyki sie jakos dodaje czy dodaja sie automatycznie? czy mozna w dowolnym miejscu teleportowac sie? jak zdobyc jakas lepsza zbroje bo gdy ide expic wypada tylko kasa a i czasem nawet nic.
pozdro.
Donator
08-25-2008, 01:59 PM
Mam nick Iblizard. Mam kilka pytan W jakim miescie jest najwiecej ludzi? Czy statystyki sie jakos dodaje czy dodaja sie automatycznie? czy mozna w dowolnym miejscu teleportowac sie? jak zdobyc jakas lepsza zbroje bo gdy ide expic wypada tylko kasa a i czasem nawet nic.
pozdro.
Jestes ON,/?
Chcialem pokazać co i jak
RoGeR
08-25-2008, 02:44 PM
pozdro.
no to tak po krotce... najwiecej ludzi oraz botow jest w giran.. miasto handlowe.. moby nie dropia tutaj jak na innych serverach... tylko kase i jakas tam materia.. zbroje, bronie, jakies pontiony i inne kupujesz w gm shop ktore sa w giran, aden, goddard, jest teleport globalny do kazdego miasta (oprocz na talking island)
Talking island zwana tez AI zostala zmieniona i sa tam moby o duzym lvl.. takie do expienia.. 0-78 lvl w 3h sie expi tylko trzeba miec bardzo dobrego destro... na tej wyspie dropia rowniez epickie bronie z mobow ale szanse sa male.. chyba 0.006% czy jakos tak..
skille postac uczy sie automatycznie... ty tylko expisz...
w dion gludin gludio sa buffer npc.. maja kilka skilli na AIO.. czas ich trwania to 1h
chyba tyle co wazniejszych informacji na poczatek...
Chyziek
08-25-2008, 02:54 PM
Można by założyć nowy temat i tam umieścić najczęśćiej zadawane pytania i odpowiedzi na nie, i poprosić moderatora aby go przekleił jako ważne czy jakoś tak
Dzięki temu nowo zaczynające osoby nie musiały by zakładać nowych tematów :D
hmm ... tylko kto się tego podejmie :)
DonKrH
08-25-2008, 04:44 PM
witam, jestem teraz online jezeli ktos moze mi wyjasnic jakies kluczowe kroki ktore trzeba podjac w grze prosze sie odzywac teraz ! nick Iblizard. Tak apropo w jakim miescie najlepiej jest expic z 19 lvlem ?
Andrus
08-25-2008, 04:59 PM
jest teleport globalny do kazdego miasta (oprocz na talking island)
tam też jest teleport ale tylko z Gludin ;P za to nie ma GK żeby stamtąd wrócić, trzeba kupić od kogoś scroll of escape do jakiegoś miasta
DonKrH
08-25-2008, 06:18 PM
odpowie ktos na pytanie?
tam też jest teleport ale tylko z Gludin ;P za to nie ma GK żeby stamtąd wrócić, trzeba kupić od kogoś scroll of escape do jakiegoś miasta
Już nie ma tego tp chyba został usunięty :P
Masz tutaj coś
http://lineage2.allfun.pl/viewforum.php?f=29
UserPL
08-25-2008, 07:31 PM
Już nie ma tego tp chyba został usunięty :P
Masz tutaj coś
http://lineage2.allfun.pl/viewforum.php?f=29
normalnie mozna sie teleportowac.
DonKrH
08-26-2008, 01:32 PM
Zauwazylem ze w grze postacie maja bronie ktore ladnie swieca/blyszczą co mam zrobic zeby moja bron rowniez tak ładnie lśniła ?
Wisnia
08-26-2008, 01:56 PM
Zauwazylem ze w grze postacie maja bronie ktore ladnie swieca/blyszczą co mam zrobic zeby moja bron rowniez tak ładnie lśniła ?
Pewnie chodzi o enchant broni. Albo o bronie epickie +10. Jesli chodzi o enchant to sam mozesz cos takiego zrobic ale to moze byc kosztowne gdy nie masz duzo kasy w plecaku. Ale jesli masz szczescie to napewno Ci sie uda zrobic taka bron (to nie jest takie trudne).
DonKrH
08-26-2008, 02:03 PM
Czy te Scrole do echantowania broni i zbroi dostepne sa u npc?
EDIT:
Do czego sluzy okienko Macro?
Jak dodawac ludzi do Friends?
Wisnia
08-26-2008, 02:29 PM
EDIT:
Tak - Scroole mozna kupic u NPC'a
Macro - Sluzy do tego aby nie pisac 10 razy np "WTT BLA BLA BLA FOR?" tylko kliknac i samo sie wyswietla na jakim chacie chcesz. Lub tez mozna tego uzywac do wpisywania AIO. Zamiast przepisywac za kazdym razem.
/friendinvite Nick
Andrus
08-26-2008, 02:36 PM
Tak, sa dostępne u NPC w Giran, Aden i Goddard, jeśli dobrze pamiętam możesz to kupić u NPC Mion
poczytaj troche http://forum.lineage2.com.pl/index.php/topic,11328.0.html
tam masz wszytsko ładnie opisane co i jak
http://xune.w.interia.pl/komendy.htm
tu masz liste wszytskich komend L2, żeby dodać kogoś do listy przyjaciół wpisz:
/friendinvite nick
DonKrH
08-26-2008, 02:55 PM
ok dzieki chlopaki znalazlem i sie dowiedzialem duzo zeczy a teraz:
kupilem scroll i mam bron teraz jak podniesc level broni? gdzie sie to robi?
Wisnia
08-26-2008, 03:17 PM
Kliknij 2 razy na scrool i wybierz bron ktora chcesz enchantowac (tylko Grade scroola enchantu musi byc takie same jak grade broni lub zbroi)
...................................
Pamietaj ze safe enchant to +3 powyzej jest ryzyko ze bron lub moze sie scrystalizowac.
DonKrH
08-26-2008, 04:50 PM
jak sprawdzic Grade Broni?
UserPL
08-26-2008, 05:20 PM
Obok nazwy broni jest taki mały kwadracik i tam bedzie lietrka D,C,B,A lub S. To sa grade broni. Kolejno od najgorszej do najlepszej, zaczynajac od D.
Donator
08-27-2008, 12:59 AM
Obok nazwy broni jest taki mały kwadracik i tam bedzie lietrka D,C,B,A lub S. To sa grade broni. Kolejno od najgorszej do najlepszej, zaczynajac od D.
=O
User zapomniales o tym ze sa jeszcze "No garde" a w takich wypadkach zadna literka nie wystepuje, ani zadnego okienka nie ma :P
UserPL
08-27-2008, 08:58 AM
=O
User zapomniales o tym ze sa jeszcze "No garde" a w takich wypadkach zadna literka nie wystepuje, ani zadnego okienka nie ma :P
Nie zapomniałem, ale uznałem to za zbędne :P
vBulletin v3.6.2, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.